Nettovarallisuus Joulukuu 2020

Varat

Asunto: 210,000€
Auto: 7,000€
Käteispuskuri: 10,989€
Sijoitussalkku: €

Yhteensä: 227,989€ (-333€ Edellisestä kuukaudesta)

Velat

Asuntolaina: 179,535€
Opintolaina: 6,818€
Autolaina: 5,355€
Joustoluotto: 12,462€

Yhteensä: 204,170€ (-1,428€ Edellisestä kuukaudesta)

Nettovarallisuus: 23,819€ (+1,095€ Edellisestä kuukaudesta)

Hieman erilainen joulu tuli vastaan nyt tänä vuonna. Ei ollut mitään isoja perhejuhlia vaan oltiin ihan kotona oman perheen kesken. Ihan mukavaa loppupeleissä näin mutta toisaalta olisi ollut kiva nähdä sukulaisia enemmän. Ehkä sitten ensi jouluna paremmalla onnella.

Joulukuun suunnitelmat työmatkapyöräilystä meni ihan mönkään. Oma olo oli jo ihan hyvä mutta jouduin käymään lääkärin jälkitarkastuksessa ja päädyin hänen käskystään vielä keuhko- ja poskiontelo kuvaan. Ja tulehdustahan siellä oli molemmissa edelleen näkyvissä joten sain jonkun rankemman antibioottikuurin sekä kehoituksen ottaa iisisti vielä kuukauden verran tuon liikunnan kanssa. Omituista että olo on omasta mielestä terve ja hyvä mutta oikeasti olet kunnolla sairaana. Pyöräily sai jäädä mutta tiedä siitä iisisti ottamisesta töiden kanssa.

Töissä ollut älytön kiire loppuvuodesta ja olen saanut tehdä töitä ihan tosissaan. Minun piti päästä lomalle jo ennen joulua mutta se peruuntui, tai suostuin perumaan sen työnantajan kanssa keskusteltuani, pari päivää ennen kuin meille tuli paikallisesti sovittu ylimääräinen yli 400€ korvaus lomien siirtämisestä eteenpäin. Menin sopimaan tuon liian aikaisin ja nyt jäin ilman tuota korvausta. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Jouluaatto oli ensimmäinen lomapäivä ja olin kyllä ihan poikki, ei vaan ole vetoa koneessa. Seuraavana päivänä piti ottaa kahdet päiväunet jotta jaksoin iltaan asti, mutta alkoi se sitten hieman helpottamaan jo. Onneksi tässä sai päälle viikon olla vapaalla kuitenkin ja keräillä energiaa taas rauhassa.

Rahallisesti joulukuu oli hyvä. Keskitin nyt velkojen maksua enemmän kohti tuota joustoluottoa missä on kovin korko. Yhdessä 300€ kuukausimaksussa on 200€lyhennystä, loput korkoa ja tilin hoito palkkiota. Maksoin sinne nyt 800€ ylimääräistä joten tuo lyheni 1000€. Samalla tavallaan tuli maksettua 4 muuta lyhennystä pois jolloin säästyy 4 kertaan tuo korko ja tilin palkkio. 800€ylimääräiselle lyhennykselle tulee 50% tuottoa tavallaan kun se säästää noita korko ja kuluja pois, jos sen niin ajattelee.

Rahaa meni jouluun kyllä ihan kiitettävästi kuitenkin vaikka oli pienimuotoisempaa juhliminen kuin edellisinä vuosina. Lähinnä lahjoihin tuli laitettua ja ruokaan. Nyt odotellaan sitten alennusmyyntejä verkossa jos löytyisi kaikkea muuta mitä tarvitaan. Lähinnä pikkumiehen harrastuksiin nyt kun jalkapallotreenit on ulkona lämmintä urheiluvaatetta. Koulun aloituksen jälkeen ollaan nyt tilanteessa että syksyn aikana meni useammat hanskat, lippikset, pipot ja kaulurit hukkaan. Niitä ei vaan löydy mistään. Ei koulun löytötavaroista. Muutenkin tuntuu ettei koulussa oikeen tarkisteta että lapsilla on vaatteet päällä kun lähtevät kotiin. Meidän kaveri tuli syksyllä kotiin t-paidassa. Lähtiessä aamulla oli huppari, takki, pipo ja hanskat vielä tuon päällä. Eikä mitään muistikuvaa missä ne voisi olla. Onneksi löytyivät koululta naulakosta vielä kun käytiin siellä uudestaan. Mutta näitä pitäisi hommata lisää, kevääseen asti ei pärjätä nykyisellä katoamisvauhdilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s