Nettovarallisuus Elokuu 2021

Varat

Asunto: 210,000€
Auto: 7,000€
Käteispuskuri: 6,336€
Sijoitussalkku: €

Yhteensä: 223,336€

Velat

Asuntolaina: 177,499€
Opintolaina: 5,652€
Autolaina: 4,275€
Joustoluotto: 9,356€

Yhteensä: 196,782€

Nettovarallisuus: 26,554€

Edellisestä talouden tarkastuksesta onkin pääsyt vierähtämään tovi. Toukokuussa viimeeksi tulin tehneeksi tilinpitoa omasta taloudestani. Kesä vain puski päälle ja mielenkiinto kohdistui kesänaikana aivan eri hommiin. Nettovarallisuuteni näköjään on kesänaikana pääsyt tippumaan muutaman tonnin alaspäin yllättäen. Kulutus on kylläkin ollut kovaa.

Kesällä tuli lomailtua kunnolla, aluksi pojan kanssa kahdestaan muutama viikko ja juhannuksesta eteenpäin vaimo liittyi mukaan ja suunnattiin mökille kuukaudeksi. Säät todellakin suosivat ja helteiden seurauksena tuli uitua aivan huolella. Samalla kun olimme mökillä pidempään kerkesimme tehdä siellä hieman remonttia ja tämä söi kyllä minun käteispuskuriani hieman kanssa.

Tuon mökki reissun jälkeen jouduin jo itse palaamaan takaisin töihin kun vaimoni jäi kotiin etätöihin pojan kanssa. Onneksi koronan myötä nämä etätyömahdollisuudet ovat kasvaneet, muuten oltaisiin jouduttu vuorottelemaan kokokesän lomia vaimon kanssa. Saatiin nyt yhteistä aikaa koko perhe saaressa. Aivan täydellistä.

Lomalla olessa rahan kulutus ruokaan on aivan tajutonta. Joka toinen päivä kauppaan satasella. Osaltaan tämä johtuu kaupasta mökkimme lähellä joka on pieni lähikauppa jossa hinnat ovat ihan eriluokkaa ja osaltaan hedonistisesta elämän asenteesta jossa lomalla ollessa vain nautitaan. Ei kestävää pidemmän päälle.

Ennen mökille lähtöä kävin tekemässä hieman hammasremonttia johon paloi rahaa kanssa. Lapsen tarpeisiin meni rahaa, vaatteita, kenkiä, harrastusvälineitä. Itselle tuli ostettua myös uusia kesävaatteita kun helteet oli sitä luokkaa niin tarvitsi enemmän kuin yhdet shortsit. Investoin myös ensi talvea varten kun löysin netistä talvivaate alen. Nyt on ensitalveksi lämmintä varustetta työmatkapyöräilyä varten.

Ison loven teki myös ensi kevät talveksi vaaramme lomareissu pohjoiseen. Tuon mökin kuusamosta joutuin maksamaan samantien mutta sen saa onneksi perua vielä viikkoa ennen reissua jos on pakko perua ja rahat saa takaisin. Etelän talvista ei tiedä niin olisi kuitenkin kunnon talvea päästä kokemaan, näin se ehkä onnistuu varmemmin.

Ja ensi kuussa vielä tulee iso kustannus kun päätimme investoida ilmalämpöpumppuun. Viime talvena meni pahimmillaan 300€ kuussa lämmitykseen, niin tuon avulla pitäisi saada tuota sähkönkulutusta alemmaksi toivon mukaan. Ehkä tuon investointi maksaa itsensä takaisin joskus. Ja voi sen avulla vielä myös jäähdyttää asuntoa jos edessä on samanlaisia helteinä seuraavana kesänä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s