Nettovarallisuus Huhtikuu 2022

Varat

Asunto: 255,000€
Auto: 7,000€
Käteispuskuri: 2,863€

Yhteensä: 264,863€

Velat

Asuntolaina: 174,111€
Opintolaina: 4,675€
Autolaina: 3,195€
Remonttilaina: 20,000€

Yhteensä: 201,981€

Nettovarallisuus: 62,882€

Huhtikuussa talouteni jatkoi kasvua positiiviseen suuntaan. Sain vihdoinkin töistä nuo ylityörahat mistä olin kirjoitellut että niiden maksamisessa on kestänyt ja kestänyt. Lopulta kun ilmoitin etten tee nyt enempää ylitöitä kunnes edellisistä on rahat maksettu niin tuntilistat meni samantien hyväksyntään ja rahat tuli niistä lopulta. Hieman ärsyttävää kun näistä joutuu kyselemään moneen kertaan. Ei tullut sitten tehtyä ylitöitä enään Huhtikuussa kun ei niistä päästy sopuun.

Kirjoitin aikaisemmin tuosta asunnon uudelleen arvioinnista. Käytin huhtikuussa pankissa nuo kiinteistön arvon arviot ja kyselin jos saisin syntynyttä vakuutta nyt käytettyä näiden muiden lainojen maksamiseen pois. Sain sovittua vakuudellisen remonttilainan 20,000€ edestä jolla maksoin nuo edelliset velat pois. Korkoprosentti oli tuolla remonttilainalla alle 2% joten se oli mielestäni ihan edullinen laina nyt. Tarkoitus on nyt maksaa tuota yhtä remonttilainaa ylimääräisillä lyhennyksillä aina kun talous antaa tilaa siihen.

Kevät on onneksi edennyt ja pääsin taas työmatkat hoitamaan pyörällä. Pikkuhiljaa kaupunki sai hiekatkin poistettu pyöräteiltä niin vaihdoin kesärenkaat takaisin pyörään ja niillä ajaminen oli huomattavasti mukavampaa kuin talvirenkailla. Oli ihan nautinto taas pyöräillä kun meno ei ollut yhtä kärsimysnäytelmää pyörällä. Pääsin kokeilemaan nyt uutta luomupyörääni ja se on kyllä hieno peli. Heikoin lenkki tuossa pyörässä on se kaveri sen pyörän päällä. Oma kunto oli loppua kesken ylämäessä ja sykkeet oli korkealla parin jyrkimmän mäen päällä. Sähköpyörä kun syö nuo ylämäet tavallaan pois niin ei niitä huomaa enään. Mutta tekee kunnolle hyvää tuo luomupyörä. Teen sillä nyt alkuun päivän tai 2 viikossa työmatkoja kesää kohti mentäessä. Pikkuhiljaa jos lisäilen kuormitusta tuohon työmatkailuun.

Keväällä tuli tehtyä hieman ostoksia taas. Tilasin lajitelman hyviä oluita netistä nyt kun alkoholin nettikauppa kerran tuli virallisesti lailliseksi suomessa. Pitkään tuossa on jaksettu huijata valehdella kuluttajille ettei netistä saisi tilata juomaa suomeen mutta nyt siltä kun katosi pohja niin otin itse kokeiluun tuon. Tilasin 24 pulloa lähinnä Belgialaisia laatuoluita, mitä ei nyt suomesta tahdo saada kaupasta, eikä alko myy niitä. Hintaa tilaukselle tuli postikuluineen sadan euron luokkaa. Kuulostaa kalliilta oluesta mutta alkossa kyseiset tuotteet ovat 5 hintaluokkaa per pullo ja suurinta osaa näistä ei ole saatavilla. En ole mikään alkoholin suurkuluttaja niin nämä riittävät minulle luultavasti kesäloman yli. Verrattuna suomen marketissa myytäviin oluisiin ovat nämä myös paljon mauistuvampia tuotteita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s