Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

Vuosi 2022 kun on saatu pakettiin niin katsotaan hieman miten tuo meni maaliin. Nettovarallisuus kasvoi hienosti yli 60,000€ josta suurin osa on kylläkin laskettu asunnonarvon nousua. Vaikka ei olla nyt myymässä asuntoa niin tulevaisuudessa varmaan joskus ollaan myymässä. Velat vähenivät hienosti päälle 12,000€ kanssa ja käteispuskuri kasvoi päälle 2,500€ samoin.

Otin vuodeksi 2022 budjetin käyttöön missä käteentulevasta kaikki mikä on yli 3,000€ kuussa menee automaattisesti toiselle tilille säästöön ja aika pitkälle joka kuukausi sinne meni jotain mutta myös muutamana kertana jouduin sieltä ottamaan rahaa takaisin päin kulujen kattamiseksi. Ajattelin jatkaa samalla linjalla ensi vuoden mutta katsoa tuota rajaa uusiksi kunhan saan laskettua budjetin uusiksi.

Budjettia ajatellen alkuvuosi meni mielestäni aika hyvin budjetin mukaan mutta sitten Venäjän hyökkäyssodan ja kansanmurhan tekemisen seurauksena kulupuoli lähti meidänkin taloudessa kasvuun. Meillä ajetaan Dieselillä, lämmitetään sähköllä ja ostetaan kaikki ruoka kaupasta niin tuntuuhan tuo lompakossa. Eikä olla ainoita joilla alkanut kulujen kasvaminen tuntumaan lompakossa. Uutisissa on viimeaikoina ollut aika paljon juttuja miten kulujen kasvu on vaikuttanut toimeentulemiseen ja alkaa osalla porukasta olla hankalaa kyllä.

Mitä me ollaan jo tehty kasvaneita kuluja vastaan taistelussa. Autolla ajamista ollaan vähennettu vuodenaikana reilusti ja polkupyörällä olen kyllä jo aikaisemmin käynyt työmatkoja ja siitä pidettiin kiinni tänä vuonnakin. Sähkölämmitykseen onneksi hankittiin ilmalämpöpumppu jo vuotta aikaisemmin ja tein arvioita tuossa jossain vaiheessa että tuo on säästänyt noin 50% lämmitykseen käytetystä sähköstä. Syksyllä laskettiin vielä pyyntiä tuolle pumpulle ja ollaan pidetty nyt kodin lämpötila pari astetta alempana kuin aikaisempana talvena sekä jätettiin laittamatta patterit päälle muualla kuin lapsen huoneessa. Suihkuun hankittiin ECO suihkupää jolla säästettiin veden kulutuksessa jonkin verran ja lämpimät suihkut ovat olleet viileämpiä ja lyhyempiä nyt. Sähkön kulutus on tippunut ihan reilusti kwh mitattuna edelliseen vuoteen verrattuna mutta rahaa mennyt kuitenkin enemmän siihen.

Kokonaisuutena ajatellen varallisuus kehittyi positiiviseen suuntaan, velat pieneni ja käteispuskuri kasvoi. Taloudellisesti meni siis ihan hyvin. Kulutuksen kannalta ei niinkään, se kasvoi vaikka samalla tuli hankittua asioita vähemmän. Liikunta puoli sujui hyvin syksyyn asti ja tuntui että kuntoni oli parempi mutta sitten koronan jälkeen meni useampi viikko ennenkuin pystyi edes käydä kävelyllä ilman että tuntui että henki lähtee ja koko syksy meni oikeastaan ihan penkin alle. Joulukuussa vasta pääsin kunnolla liikkumaan ja pyöräilemään töihin mutta sitten joulun jälkeen iski flunssa ja se edistyminen pysähtyi samantien siihen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s