Nettovarallisuus Marraskuu 2023

Varat

Asunto: 255,000€
Auto: 7,000€
Käteispuskuri: 1,853€
Sijoitussalkku: 336€

Yhteensä: 264,189€

Velat

Asuntolaina: 164,898€
Opintolaina: 2,272€
Autolaina: 0 €
Remonttilaina: 15,600€

Yhteensä: 182,770€

Nettovarallisuus: 81,419€

Nettovarallisuus kehittyi jälleen kerran hienosti melkein 1,000€. Kuukausi oli kyllä todella raskas kokonaisuutena. Tämä pimeä vuoden aika ei tunnu koskaan helpottavan. Alkukuusta saimme koko perhe vuorotellen koronan ja vaikka meni helpommin ohi tällä kertaa kuin viime vuonna niin ei tämä ihan kevyesti mennyt ohi. Parin viikon tauko tuli pyöräilyyn tästä kun ei tuntunut olo niin terveeksi että uskaltaisin alkaa rasittaa itseä. Töissä kaikki sairastivat kanssa tuon läpi ja olisi ollut ylitöitä tarjolla mutta hyvä kun jaksoi perus työpäivät hoitaa niin en tehnyt yhtään ylimääräistä. Itse asiassa kukaan ei tehnyt töissä ylitöitä ja osan kohdalla oli kunto sen verran heikko iltapäivästä ettei siellä oikeastaan tapahtunut mitään. Raskas tauti edelleen ja aika pahasti kuluttaa energia varastoja.

Kuun puolivälin jälkeen oli aika ottaa itseä niskasta kiinni ja keskittyä keräämään energia varastoja takaisin. Teimme terveellistä kasvisruokaa ja jätimme kaiken paskan pois ruokavaliosta. Viherjauhejuomaa aamuisin kun olen päässyt töihin ja kevyttä liikuntaa ulkona niin alkoi tuntua että energiavarastot alkoi palautua nopeammin. Pääsin jo loppukuusta taas takaisin kiinni pyöräilyyn ja kävin jopa kuntosalilla pitkästä aikaa muutaman kerran aamulla ennen töihin menoa. Töissä olen ottanut enemmän aikaa keskeltä päivää syödäkseni rauhassa lounaan, ei enään nopeaa lounasta samalla kun osallistun teams palaveriin ja tämä on tuntunut hyvältä tavalta palauttaa keskittymistä keskellä päivää.

Opiskelut ovat sujuneet hyvin kaiken kaikkiaan syksyn aikana. Kursseja on mennyt läpi hyvin ja kevään puolelle ilmoittauduin jo silloin alkaville kursseille. Olen hieman pyöritellyt mielessäni ajatusta jos ottaisin kesäkuun alusta eteenpäin muutaman kuukauden opintovapaata ja jättäytyisin aikuiskoulutustuelle kesän ajaksi ja siihen perään sitten kesälomat syksyksi. Opinnoissa pitäisi edetä vaiheeseen jossa seuraavaksi pitäisi aloittaa opinnäytetyön tekeminen ja tämä tuntuu aika yllättävän nopeasti tulevan vastaan. Luokalla aloitti syyskuussa 60 henkilöä ja taitaa olla jäljellä tänään noin 20 henkilöä niin vaikeusaste sovittaa opinnot ja työ yhteen on aika hankala yhtälö selkeästi.

Leave a comment